Sos żurawinowy II
Sos żurawinowy II to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka żurawiny, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Sos Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy.
Instrukcje
W bezpiecznej misce mikrofalowej wymieszaj żurawinę, cukier i wodę. Przykryj mieszaninę papierem woskowym i mikrofalówką na dużej mocy, aż żurawina pęknie (około 7 minut). Schłodzić przed podaniem.