SOS ShaSha
SOS ShaSha może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 229 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka octu z białego wina, mąki, musztardy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak doskonały wynik spoonacular 36%. Spróbuj SOS Zhoug (znany również jako sos Schug) - Pikantny bliskowschodni SOS kolendrowy, Smażone w głębokim tłuszczu Tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Żyroskop jagnięcy z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W robocie kuchennym zmiksuj paprykę, czosnek, musztardę i ocet.
Przecier wlać do niereaktywnego rondla, następnie dodać cukier i zagotować na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
W małej misce lub szklance soku wymieszaj mąkę i 1/2 szklanki wody, aby uzyskać gładką pastę.
Wymieszaj z mieszanką pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, regularnie mieszając, aż stanie się bardzo gęsta.
Pozwól sosowi ostygnąć, a następnie wlej go do przykrytego niereaktywnego pojemnika (takiego jak szklany słoik). Sos można przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.