Sos do chleba owsianego i żytniego
Dressing z chleba owsianego i żytniego to przepis bez nabiału na 6 porcji. Za 1,81 USD za porcję przepis ten pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 703 kalorie . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup jednodniowy chleb żytni, bulion z kurczaka, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Chleb żytni na zakwasie z kiełkami , Pikantna zupa kalafiorowa z grzankami żytnimi z czosnkiem oraz Sałatka z soczewicy z jagodami żyta i suszonymi pomidorami .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj kostki chleba, szpinak, zieloną paprykę, żurawinę, cebulę i szałwię. Wymieszaj z bulionem i jajkami, aż dobrze się połączą. Przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 2 qt. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 45 minut. Zdejmij pokrywę; piecz jeszcze 10-15 minut lub do lekkiego zrumienienia.