Smażony ryż z chińską kiełbasą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu chińskich przepisów, więc spróbuj smażonego ryżu z chińską kiełbasą. Przepis ten służy 4. Ta przystawka ma 388 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, sosu sojowego, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 22 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 55% to danie jest solidne. Spróbuj Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, Smażony ryż z chińską kiełbasą, oraz Ryż smażony z chińską kiełbasą podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego w woku na dużym ogniu.
Dodać ubite jajka i smażyć, aż będą całkowicie ugotowane.
Dodaj pozostały olej, imbir, czosnek, marchew i seler i smażyć przez 2 minuty.
Dodać kiełbasę i połowę szalotki i gotować przez 1 minutę.
Dodaj ugotowany ryż, sos sojowy i ryżowy ocet winny. Smażyć, aż ryż będzie gorący, około 2 minut. Wymieszać zarezerwowane jajka i przełożyć do naczynia do serwowania.
Udekoruj pozostałymi szalotkami i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest dr Hermann Dr H. Riesling. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Dr. Hermann Dr. H. Riesling
Zapach ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, zwłaszcza pikantnej Azjiancuisine, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją delektować się samodzielnie.