Smażone Piersi Z Kurczaka Z Miodem

Smażone Piersi Z Kurczaka Z Miodem
Smażone piersi z kurczaka z miodem wymagają około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Za 1,66 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 7G tłuszczu i w sumie 349 kalorii. Ten przepis od Allrecipes wymaga soli cebulowej, maślanki, soli koszernej i połówek piersi z kurczaka. 653 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka z sczerniałym piwem, Smażony Kurczak W Solance, oraz Smażony Kurczak W Solance.

Instrukcje

1
Wymieszaj zimną wodę, sól koszerną i miód w dużej misce; mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Dodaj piersi z kurczaka i zważ je talerzem, aby były całkowicie zanurzone. Przykryj całą miskę folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Wyjmij miskę z lodówki; odcedź i osusz kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Wlej maślankę na kurczaka w dużej misce. Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
W dużej misce wymieszaj mąkę, czarny pieprz, sól czosnkową, sól cebulową i pieprz cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól CebulowaSól Cebulowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Posmaruj każdą pierś z kurczaka mieszanką mąki, aż będzie dobrze przykryta ze wszystkich stron; umieść pokryte mąką piersi z kurczaka na ruszcie chłodzącym do wyschnięcia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni do 350 stopni F (175 stopni C). Gotuj piersi z kurczaka, aż się zrumienią i nie będą już różowe na środku, około 10 do 15 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Przenieś kurczaka do rusztu chłodzącego; pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór do smażonych piersi z kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Spatlese z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Spatlese
Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Spatlese
Herrenberg Spatlese jest zawsze najbardziej błyskotliwym winem w Grunhaus, ponieważ winnice czerwone gleby łupkowe sprawiają, że bardziej bujny, nieco niższy kwas riesling niż jego większy brat Abstberg. Spatlese sweet z wybuchowymi aromatami i smakami czerwonych pysznych jabłek, żółtych brzoskwiń, truskawek/rabarbaru i słonych minerałów. Pełne dla Rieslinga, podawaj z pieczoną szynką z Wirginii, pikantnym curry z jagnięciny lub po prostu tradycyjnym sznyclem Jaeger.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn