Smażone Kalmary

Smażone Kalmary
Smażone kalmary mogą być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Za 2,74 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, cytryny, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 394 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wlej wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Podgrzej na średnim ogniu do 350 stopni F.
4
W dużej misce wymieszaj mąkę, pietruszkę, sól i pieprz. Pracując w małych partiach, Wrzuć kalmary do mieszanki mąki, aby pokryć. Ostrożnie dodaj kalmary do oleju i smaż, aż będą chrupiące i bardzo bladozłote, około 1 minuty na partię. Za pomocą szczypiec lub łyżki cedzakowej przenieś smażone kalmary na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sól MielonaSól Mielona
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
5
Ułóż smażone kalmary i ćwiartki cytryny na czystym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
KałamarnicaKałamarnica
6
Posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
7
Podawać z sosem marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
8
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
9
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i przezroczyste, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodaj seler i marchewkę i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Czosnek, 2 Posiekane I 1 ZmiażdżonyCzosnek, 2 Posiekane I 1 Zmiażdżony
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
11
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
12
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 1 godzinę lub do uzyskania gęstej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
13
Usuń liście laurowe i sprawdź, czy nie ma przypraw. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, po 1 łyżce stołowej, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
14
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Przetwarzaj do uzyskania gładkości. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
15
Jeśli nie używasz całego sosu, pozwól mu całkowicie ostygnąć i wlej 1 do 2 filiżanek porcji do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier Brut (Split) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier Brut (Split)
Laurent-Perrier Brut (Split)
Okręt flagowy Laurent-Perrier, który uosabia domowy styl: cudownie świeży i łatwy do picia. Mieszanka składa się z ponad 55 różnych Crus (ze średnią oceną 94%). Po ponad trzech latach dojrzewania dodaje się " Liqueur d 'Expedition", a szampan dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy. Rezultatem jest delikatny, ale złożony nos z nutą owoców cytrusowych i dobrze wyważonym podniebieniem. Idealny jako aperitif, jest również bardzo dobrze komponuje się z jedzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn