Smażona Polenta

Smażona Polenta
Smażony Polentan to bezglutenowe przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 5G tłuszczu i w sumie 76 kalorii. Za 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sól, mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik 9%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Polenta smażona na patelni, Pyszny kurczak na smażonej Polencie, oraz Smażona Polenta, Jajka I Szałwia.

Instrukcje

1
Lekko naoliwić naczynie do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Przełóż gorącą polentę do przygotowanego naczynia do pieczenia, równomiernie rozprowadzając do grubości 3/4 cala. Wstaw do lodówki do ostygnięcia i twardości, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokrój polentę na kawałki o wymiarach 2 na 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
5
Rozgrzej olej na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, smaż kawałki polenty na złoty kolor ze wszystkich stron, około 3 minut z każdej strony. Za pomocą szczypiec przenieś kawałki polenty Na Ręczniki papierowe i odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
6
Połóż kawałki polenty na blasze do pieczenia i trzymaj w piekarniku w cieple podczas gotowania pozostałych partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Przełóż kawałki polenty na półmisek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
8
Polentę posyp parmezanem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PolentaPolenta
SólSól
9
Podawaj, podając obok sos marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MarinaraSos Marinara
10
Zagotuj 6 szklanek wody w ciężkim dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Dodaj 2 łyżeczki soli. Stopniowo ubij mąkę kukurydzianą. Zmniejsz ogień do małego i gotuj, aż mieszanina zgęstnieje, a mąka kukurydziana będzie miękka, często mieszając, około 15 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 65 dolarów za butelkę.
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Pierre Peters Cuvee Reserve Grand Cru
Wino jest jasne lub blade z nutami zieleni typowymi dla Chardonnay. Mus jest w porządku i regularny z ładną wstążką mocnych bąbelków. Pierwszy nos jest zarówno kwiecisty, jak i owocowy, potem pojawiają się nuty świeżych orzechów i świeżego chleba. W wykończeniu znajdują się cytrusy, które dają piękne wrażenie gładkości i świeżości. Atak jest szczery, związany z delikatnością i okrągłością. W pierwszym wrażeniu dominują świeże białe owoce (cytryna i gruszka) oraz kwiaty (akacja), a następnie kremowe nuty. Wreszcie jest trwały na cytrusach (kandyzowany grejpfrut, mandarynka i cytryna) i mineralności, wnosząc świeżość i elegancję do wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn