Smażony Homar
Smażony Homar zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 511 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Za 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką nasiona selera, cukier, ogony homara i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, który jest solidny. Homar Lepki Smażony Ryż, Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z puree z Mango i awokado, oraz Restauracje w pobliżu Weight Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę, sól, czarny pieprz, cukier, sól cebulową, sól czosnkową, pietruszkę, nasiona selera, paprykę i skrobię kukurydzianą.
W innej małej misce wymieszać mleko i jajka, dobrze wymieszać.
Wlej olej na patelnię lub frytkownicę.
Rozgrzej olej do wysokiej temperatury, około 400 stopni F (200 stopni C).
Pokrój ogony homara na kawałki wielkości kęsa. Zanurz kawałki homara pojedynczo w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance mąki.
Umieść kawałki homara pojedynczo na patelni lub frytkownicy. Gotuj, aż Homar się zarumieni.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje najlepsze typy homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Jednym z win, które można spróbować, jest Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 51 dolarów.
![Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru]()
Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Jest to wino mineralne i złożone o wysokiej jakości, wytrawne, jędrne i złożone z egzotycznymi aromatami owoców. Usta są okrągłe z nutą masła i piękną mineralnością na wykończeniu. Wykonane z winorośli o średnim wieku 35 lat i leżakowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez 12 miesięcy na osadzie. Pij z owocami morza, grillowanymi rybami i białymi mięsami w sosach.