Smażone kulki ziemniaczane
Smażone kulki ziemniaczane puree mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 202 kalorie . Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga bułki tartej, jajka, zielonej cebuli i sera cheddar. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi , Pierogi z puree ziemniaczanym i groszkiem oraz Quesadillas z puree ze słodkich ziemniaków, jabłka i Cotija .
Instrukcje
Umieść puree ziemniaczane w dużej misce; odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wymieszaj z jajkiem, serem, cebulą i kawałkami boczku. Uformuj kulki o średnicy 1 cala; obtocz w bułce tartej.
Na patelni elektrycznej rozgrzej 1 cal oleju do 375°. Smaż kulki ziemniaczane, kilka na raz, przez 2-1/2 do 3 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na papierowych ręcznikach.