Skrzydełka kurczaka w sosie chili-limonkowym
Skrzydełka z kurczaka z chili i limonką mogą być właśnie tym przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Ten przepis daje 24 porcje po 244 kalorie , 5 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedroga przystawka. Od przygotowania do podania na talerzu, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sól, olej, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest tak imponujące. Podobne przepisy obejmują Pieczone skrzydełka z kurczaka z cytryną ~ limonką , Burgery z kurczaka z chili i limonką oraz Pieczone skrzydełka z kurczaka z miodem i srirachą .
Instrukcje
Pokrój skrzydełka na trzy części; usuń końcówki skrzydełek. W dużym rondlu połącz syrop, sos chili, sok z limonki i musztardę. Doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn zredukuje się do około 1 szklanki.
Tymczasem w dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj mąkę, sól, paprykę i pieprz, dodawaj skrzydełka po kilka na raz i potrząsaj, aby pokryć je składnikami.
Na patelni elektrycznej lub w głębokim frytkownicy rozgrzej olej do 375°. Smaż skrzydełka, kilka na raz, przez 6-8 minut lub do momentu, aż nie będą już różowe, przewracając raz.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Przenieś skrzydełka do dużej miski, dodaj sos i wymieszaj.