Sernik Karmelowo-Jabłkowy

Sernik Karmelowo-Jabłkowy
Sernik karmelowo-jabłkowy to lacto ovo vegetarian deser. Jedna porcja zawiera 1081 kalorii, 13g białka, oraz 65g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za $3.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1324 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Halloween. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę waniliową, brandy jabłkową, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 32 minuty. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 44%. Karmelowy Sernik z masłem jabłkowym na jesienne przyjęcie jabłkowe, Sernik Karmelowo-Jabłkowy, oraz Sernik Karmelowo-Jabłkowy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść krakersy graham, 1/2 szklanki orzechów włoskich i brązowy cukier w robocie kuchennym i przetwarzaj na drobno zmielone. Przy pracującym silniku dodaj masło przez rurkę podającą i przetwarzaj, aż mieszanina po prostu się połączy. Spryskaj spód i bok patelni sprayem do gotowania. Wklep miksturę równomiernie na dno 9-calowej tortownicy, ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku na lekko złoty kolor i po prostu ustaw, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy GrahamKrakersy Graham
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjmij na ruszt do pieczenia i ostudź całkowicie.
5
Połącz 1/4 szklanki cukru i skórki pomarańczowej w robocie kuchennym i przetwarzaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Umieść serek śmietankowy w misce stojaka wyposażonego w nasadkę łopatkową i ubijaj, aż będzie lekki i puszysty, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Dodaj cukier pomarańczowy, pozostały cukier granulowany i lekki cukier muscovado i ponownie ubijaj, aż cukier się doda, a mieszanina będzie lekka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Cukier MuscovadoLekki Cukier Muscovado
CukierCukier
PomarańczowyPomarańczowy
8
Dodaj jajka po 1 na raz i mieszaj, aż się połączą, zeskrobując boki i dno miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Dodaj nasiona wanilii i ekstrakt waniliowy i ubijaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
10
Dodaj sól i gęstą śmietanę i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
SólSól
11
Zeskrob mieszaninę do przygotowanej patelni. Ustaw patelnię do sernika na dużym kawałku wytrzymałej folii aluminiowej i złóż boki wokół niej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
12
Umieść formę do ciasta na dużej brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
13
Wlej gorącą wodę z kranu do brytfanny, aż woda znajdzie się mniej więcej w połowie boków patelni do sernika; folia zapobiegnie przedostawaniu się wody do sernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Piecz, aż boki ciasta będą lekko dmuchane i zestal się, a środek nadal drży, około 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyłącz ogrzewanie i otwórz drzwi drewnianą łyżką i pozwól ciastu gotować się w łaźni wodnej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
16
Wyjmij ciasto na ruszt do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej na 2 godziny. Przykryj ciasto i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do 24 godzin, aż ostygnie.
17
Posyp ciepłą polewą jabłkową, obficie skrop sosem karmelowym i posyp pozostałymi prażonymi orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
18
Podawaj dodatkowy sos z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Doprowadź sok jabłkowy, cukier i fasolkę waniliową do wrzenia na dużej patelni do smażenia na dużym ogniu i gotuj, aż lekko zgęstnieje i zmniejszy się do 1/2 szklanki. Mieszaj masło, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sok JabłkowySok Jabłkowy
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Dodaj jabłka i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż będą lekko karmelizowane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
21
Dodaj brandy jabłkową i gotuj, aż zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Apple BrandyApple Brandy
22
Przełóż jabłka na talerz i lekko ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
23
Umieść cukier i wodę w średnim rondlu i zagotuj na dużym ogniu (nie mieszaj), od czasu do czasu obracając garnek, aby wyrównać kolor, aż do koloru bursztynowego, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
24
Podczas gotowania karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
25
Umieść gęstą śmietanę na małej patelni i gotuj na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
26
Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
27
Gdy karmel osiągnie pożądany kolor, powoli wymieszaj gęstą śmietanę i sól i ubij do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
KarmelKarmel
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
28
Zdejmij z ognia i dodaj brandy jabłkową i ekstrakt waniliowy. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Apple BrandyApple Brandy

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibrandy jabłkowe (polecane: Calvados)brandy jabłkowe (polecane: Calvados)3(zima)brandy jabłkowe (polecane: Calvados)brandy jabłkowe (polecane: Calvados)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami3Jabłka Fuji, obrane, zaszczepione i cienko pokrojoneJabłka Fuji, obrane, zaszczepione i cienko pokrojone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło na zimnomasło na zimno680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)opakowania serek śmietankowy, w temperaturze pokojowej (zalecane: Filadelfia)opakowania serek śmietankowy, w temperaturze pokojowej (zalecane: Filadelfia)4largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej8krakersy całe grahamkrakersy całe graham3Jabłka Granny Smith, obrane, posiekane i cienko pokrojoneJabłka Granny Smith, obrane, posiekane i cienko pokrojone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier granulowany, podzielonycukier granulowany, podzielony3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowany lekki cukier muscovadopakowany lekki cukier muscovado1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skórka pomarańczowaskórka pomarańczowa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli5(zima)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione1fasola waniliowa, zastrzeżona z mieszanki sernikafasola waniliowa, zastrzeżona z mieszanki sernika1Dużefasola waniliowa, nasiona zeskrobanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekko upieczone orzechy włoskie, podzielonelekko upieczone orzechy włoskie, podzielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Późne zbiory Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to świetny wybór na sernik. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Chateau Chantal Late Harvest Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 32 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn