Sałatka z rukoli i pomarańczy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Rukola i sałatka pomarańczowa może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 133 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok z cytryny, oliwa z oliwek, kawałki wielkości kęsa delikatne gałązki rukoli i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Rukoli I Pomarańczy, Sałatka Z Rukoli I Pomarańczy, oraz Stek, rukola i sałatka pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą małego, ostrego noża, odcięte końce są pomarańczowe, wystarczająco głębokie, aby odsłonić miąższ. Ustaw pomarańczowy na jednym ciętym końcu na desce. Podążając za krzywizną nożem, odetnij skórkę i biały rdzeń, aż do pomarańczowego miąższu. Trzymając pomarańczowy nad sitkiem ustawionym na małej misce, aby złapać sok, przeciąć między membranami wewnętrznymi i owocami, aby uwolnić segmenty; segmenty upuść do sitka. Wycisnąć sok z membran do miski; wyrzucić membrany.
W dużej misce ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny i 1 łyżkę soku pomarańczowego; zachowaj pozostały sok do innego użycia.
Dodaj rukolę, segmenty pomarańczowe i migdały.
Dodać sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Kopiec na talerzach.