Sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i pistacjami
Przepis można zrobić sałatkę z pieczonych buraków z kozim serem i pistacjami w około 1 godzinę. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 440 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać olej pistacjowy, olej canolan, pistacje, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i rukoli z pistacjami i kozim serem, Sałatka z pieczonych buraków i warzyw z pistacjami i kozim serem, oraz Sałatka Z Buraków I Koziego Sera Z Pistacjami.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia wrzucić buraki z czosnkiem, tymiankiem i 2 łyżkami oleju rzepakowego; doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec w piekarniku 350 przez 30 minut lub do miękkości.
Ostudzić, następnie obrać i ćwiartować buraki.
Buraki przełożyć do miski; jeśli używasz złotego i czerwonego, umieść je w osobnych miseczkach. Pistacje wymieszać z 1/2 łyżki oleju rzepakowego i doprawić solą i pieprzem. Tosty w piekarniku przez 5 minut. W misce ubić ocet z oliwą z oliwek i pozostałą 1/4 szklanki oleju rzepakowego. Buraki wrzucić z winegretem, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na półmisku. Na wierzchu pokruszyć kozi ser i posypać pistacjami i mikrogreenami; skropić olejem pistacjowym i podawać.