Sałatka z pieczonej dyni żołędziowej

Sałatka z pieczonej dyni żołędziowej może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis ma 242 kalorie , 6 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup chevre, mielony kmin, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także Farrotto z pieczoną dynią żołędziową , Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym biryani (wegetariańska/wegańska) i Ciasteczka z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyère .
Instrukcje
Umieść ruszt w środkowej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Wyłóż blachę do pieczenia lub foremkę do rolady papierem pergaminowym.
Rozłóż kostki dyni na przygotowanej blasze do pieczenia i polej 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Wymieszaj w małej misce cynamon, cebulę w proszku, kminek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; posyp mieszanką przypraw kostki cukinii.
Piec na środkowej półce nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, około 15–20 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ubij ocet jabłkowy, syrop klonowy, musztardę Dijon, skórkę pomarańczową, garam masala, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w misce, aż do dokładnego połączenia; powoli wlewaj oliwę z oliwek do mieszanki octu, cały czas mieszając, aż oliwa z oliwek połączy się z dressingiem. Schłodź, wykonując pozostałe kroki.
Wrzuć do miski sałatkowej pokrojone w kostkę cukinię, młodą rukolę, żurawinę, pistacje i ser kozi; polej dressingiem i podawaj.