Sałatka z komosy ryżowej z suszonymi owocami i orzechami

Sałatka z komosy ryżowej z suszonymi owocami i orzechami
Sałatka z komosy ryżowej z suszonymi owocami i orzechami zajmuje około 2 godziny od początku do końca. Za 1,38 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który serwuje 5. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 23G tłuszczu i w sumie 423 kalorii. 377 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, komosę ryżową, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest niesamowite. Sałatka z komosy ryżowej z suszonymi owocami i orzechami, Sałatka z czerwonej soczewicy z suszonymi owocami i prażonymi orzeszkami pinii, oraz Kurczak z sosem z marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W rondelku zagotuj komosę ryżową, sól i wodę. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, 20 do 25 minut. Po zakończeniu zeskrob do dużej miski i pozostaw do ostygnięcia na 20 minut. Dodaj zieloną cebulę, seler, rodzynki, pieprz cayenne, olej roślinny, ocet, sok z cytryny i olej sezamowy. Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, aby smaki się zmieszały. Przed podaniem dodaj kolendrę i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
KolendraKolendra
RodzynkiRodzynki
OcetOcet
SelerSeler
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. The Donati Family Vineyards Sisters Forever Un-Oaked Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Rodzina Donati Winnice Siostry Na Zawsze Un-Oaked Chardonnay
Rodzina Donati Winnice Siostry Na Zawsze Un-Oaked Chardonnay
Tropikalne aromaty melona, ananasa, banana i moreli. Bujne usta czują się z chrupiącą kwasowością na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje5
Ocena Zdrowia16
Magazyn