Sałatka pomarańczowo-grejpfrutowa z kolendrą i czarnymi oliwkami
Jeśli masz około 15 minut do spędzenia w kuchni Sałatka pomarańczowo-grejpfrutowa z kolendrą i czarnymi oliwkami może być doskonała bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten hor d ' oeuvre ma 175 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,0 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pomarańcze pępkowe, rubinowe grejpfruty, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 63%, co jest dobre. Grejpfrut, Czarne Oliwki I Rukola, Sałatka Z Awokado I Różowego Grejpfruta Z Kolendrą, oraz Sałatka z awokado i różowego grejpfruta z kolendrą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Obierz i podziel owoce cytrusowe. Za pomocą noża do obierania pokrój cienki plasterek z góry i dołu owocu, aby miał stabilną podstawę. Następnie zacznij odcinać skórkę w paski, przesuwając nóż od góry do dołu, zgodnie z naturalną krzywizną owocu. Powtarzaj, poruszając się po obwodzie owocu, aż nie będzie już skórki, a miąższ będzie widoczny.
Aby usunąć segmenty, trzymaj owoc w dłoni, a następnie pokrój między błonami w kierunku środka owocu, aby uwolnić całkiem mały segment cytrusów. Powtórz dla każdego owocu.
Ułóż segmenty pomarańczy i grejpfruta w płytkim naczyniu.
Skrop oliwą kawałki cytrusów i posyp kolendrą, solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Miguel Torres Cordillera Chardonnay. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Miguel Torres Cordillera Chardonnay
Nos wykazuje wielką złożoność aromatyczną, odsłaniając nuty kwiatowe, brzoskwinię i liczi. Świeże na podniebieniu, z soczystą kwasowością i smugą brandy, która jest znakiem rozpoznawczym wapiennych gleb Limari.Wysublimowany z kawiorem. Idealny dla partnera do pstrąga i wędzonego łososia, świeżych owoców morza i wszystkich dań rybnych, pieczonych lub w sosie.