Sałatka ogórkowo-pomidorowo-awokado z winegretem tequili i limonki
Sałatka ogórkowo-pomidorowo-awokado z winegretem tequili i limonki może być po prostu bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Ten hor d ' oeuvre ma 206 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Za $1.09 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 535 fanów. Mieszanka awokado, pomidorów, 1 łyżeczka pikantnej mieszanki do sałatek ziołowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 90%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z ogórka i awokado z winegretem z tequili i maku, Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka, oraz Sałatka pomidorowa z awokado kukurydziana z winegretem z kminku limonkowego.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do średniej miski dodaj posiekany ogórek, pomidor i awokado.
W małym pojemniku z obcisłą pokrywką lub słoikiem połącz tequilę, olej, sok z limonki i mieszankę dressingową. Energicznie wstrząsnąć.
Sałatkę polać dressingiem i lekko wrzucić.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.