Potrzebujesz bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre? Salsa kukurydziana może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 316 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Za 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka fasoli, czosnku, octu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 7 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Halibut z grilla owinięty łuską kukurydzy ze zwęgloną salsą kukurydzianą, Grillowana Salsa kukurydziana i fasolowa z pieczonymi chipsami kukurydzianymi, oraz Salsa Kukurydziana dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do średniego. Użyj drucianej szczotki do grilla, aby poluzować resztki lub sadzę z rusztu. Użyj naoliwionego ręcznika bocznego, aby usunąć poluzowane okruchy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Połóż kukurydzę i pomidory na grillu i grilluj, aż zwęglą się i będą czarne ze wszystkich stron.
Odetnij ziarna z kolby kukurydzy i zeskrob wszelkie resztki kukurydzy z kolby. Zeskrob naprawdę zwęglone kawałki skóry z pomidorów, a następnie pokrój je na kawałki 1/2 cala.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Winnica Hahn Monterey Pinot Noir z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery 2008 Pinot Noir jest żywy, ale elegancki z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem aromatów truskawek, przypraw i kwiatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni przepływają przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir może być podawany z szeroką gamą potraw. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z ziołowym orzo lub prostą pizzą grzybową.