Sajgonka Z Mango
Sajgonka z Mango może być tylko bez nabiału przepis, którego szukałeś. Za 40 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 16G tłuszczu i w sumie 158 kalorii. Jeśli masz pod ręką olej canolan, Mango, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. 13 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny do Wiosna. Kilka osób naprawdę polubiło to Wietnamskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Z łyżką wynik 13%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sajgonki, Sajgonka Z Raków, oraz Wietnamska Sałatka Sajgonka.
Instrukcje
Umieść owijkę do jajek na powierzchni roboczej jednym rogiem skierowanym w swoją stronę. Posmaruj łyżeczkę majonezu w połowie drogi między dolnym rogiem a środkiem opakowania.
Umieść niektóre paski mango na majonezie. Złóż dolny róg ciasno nad nadzieniem, a następnie złóż lewy i prawy róg. Zwilż pozostałe krawędzie białkiem jaja, a następnie kontynuuj zwijanie sajgonki do górnego rogu, aby utworzyć ciasny cylinder. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Podgrzej olej rzepakowy we frytkownicy lub dużym garnku do 375 stopni F (190 stopni C).
Smaż sajgonki po kilka na raz, aż unoszą się na wodzie i stają się złotobrązowe, około 4 minut. Obróć sajgonki w połowie smażenia, aby równomiernie się zrumieniły.
Przed podaniem odcedź na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Sajgonki można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 55 dolarów za butelkę.
Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut
Winnice znajdują się w Vertus, Oger, Avize, Cramant, które tworzą linię blisko czwartego południka. Longitude to 60% wina bazowego z rocznika 2009 sfermentowanego ze stali nierdzewnej i 40% wina rezerwowego z foudre & neutral oak. 100% Chardonnay leżakuje na osadzie przez ponad dwa lata i dawka 4gr/l.