Sałatka ziemniaczana smażona
Jeśli masz około 20 minut , aby spędzić w kuchni, sałatka ziemniaczana smażona może być znakomitym przepisem na danie bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie lacto ovo, które warto wypróbować. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 239 kalorii , 4 g białka i 12 g tłuszczu . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Ten przepis z Foodnetwork wymaga majonezu, selera, cebuli i koperku. 7 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to : Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi , Aloo Bonda ~ Pikantne kluski ziemniaczane w cieście i Smażone na patelni kawałki ziemniaków .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
W głębokim rondlu lub garnku z grubym dnem rozgrzej olej w takiej ilości, aby sięgał do połowy wysokości garnka, do temperatury 175°C.
Dodaj ziemniaki do gorącego oleju i smaż, aż będą złote i chrupiące, około 5 minut.
Wyjmij z frytkownicy na blachę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podczas smażenia ziemniaków wymieszaj w małej misce musztardę, majonez, koperek i kapary.
Dodaj smażone ziemniaki do dużej miski. Wrzuć czerwoną cebulę i seler, a następnie delikatnie wmieszaj sos majonezowy. Dopraw solą i pieprzem, jeśli to konieczne, i podawaj.