Sałatka z ryżem basmati
Sałatka z ryżem basmati może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,44 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 594 kalorie , 11 g białka i 18 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ryż basmati, kminek, orzechy nerkowca i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżeczkową ocenę 0% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Sałatka z ryżem basmati z orzechami kokosowo-nerkowca Kate's , ryż basmati z jogurtem z przyprawionym imbirem i pilaw z ryżu basmati o zapachu kminku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie.
Dodać cynamon, liść laurowy, goździki, kardamon i kminek i gotować przez 1 minutę.
Dodać wrzącą wodę i rodzynki, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pozwól wodzie ponownie się zagotować, zamieszaj raz, przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj przez 12 do 15 minut.
Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut.
Zdejmij pokrywkę i rozgnieć widelcem, dodaj orzechy nerkowca i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawać w temperaturze pokojowej.