Sałatka z rukwi wodnej z suszonymi owocami i migdałami
Sałatka z rukwi wodnej z suszonymi owocami i migdałami zajmuje od początku do końca około 5 minut . Jedna porcja zawiera 325 kalorii , 8 g białka i 28 g tłuszczu . Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Mieszanka rzeżuchy, żurawiny, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako tania przekąska. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Chleb czekoladowy z cukinią i batatami z migdałami i suszonymi wiśniami , Sałatka z komosy ryżowej i ciecierzycy z suszonymi pomidorami i suszonymi wiśniami oraz Sałatka z rzodkiewki i rzeżuchy .
Instrukcje
Zrób szybki winegret, mieszając ocet, olej, sól i pieprz (lub wrzuć składniki do małego słoiczka z pokrywką, przykryj i potrząśnij).
Polej winegretem rzeżuchę i wymieszaj.
Udekoruj prażonymi płatkami migdałów i suszoną żurawiną.