Sałatka z pieczonej dyni żołędziowej

Sałatka z pieczonej dyni żołędziowej
Przepis na sałatkę z pieczonej dyni żołędziowej można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 242 kalorie , 6 g białka i 13 g tłuszczu . Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga mielonego kminu, syropu klonowego, czosnku i żurawiny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i pierwotną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 66% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Farrotto z pieczoną dynią żołędziową , Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym biryani (wegetariańska/wegańska) i Ciasteczka z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyère .

Instrukcje

1
Umieść ruszt w środkowej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Wyłóż blachę do pieczenia lub foremkę do rolady papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
2
Rozłóż kostki dyni na przygotowanej blasze do pieczenia i polej 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Acorn SquashAcorn Squash
2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę
Po Trochu Parmezanu, Mozzarelli I Sera Romano Do PosypaniaPo Trochu Parmezanu, Mozzarelli I Sera Romano Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
3
Wymieszaj w małej misce cynamon, cebulę w proszku, kminek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; posyp mieszanką przypraw kostki cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Mieszanki Do Budyniu Czekoladowego1/4 Szklanki Mieszanki Do Budyniu Czekoladowego
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
4
Piec na środkowej półce nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, około 15–20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
5
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
6
Ubij ocet jabłkowy, syrop klonowy, musztardę Dijon, skórkę pomarańczową, garam masala, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w misce, aż do dokładnego połączenia; powoli wlewaj oliwę z oliwek do mieszanki octu, cały czas mieszając, aż oliwa z oliwek połączy się z dressingiem. Schłodź, wykonując pozostałe kroki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1/4 Szklanki Mieszanki Do Budyniu Czekoladowego1/4 Szklanki Mieszanki Do Budyniu Czekoladowego
Garam MasalaGaram Masala
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
7
Wrzuć do miski sałatkowej pokrojoną w kostkę dynię, młodą rukolę, żurawinę, pistacje i ser kozi; polej dressingiem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Acorn SquashAcorn Squash
Rukola MałaRukola Mała
Orzechy Włoskie Z Południowego GajuOrzechy Włoskie Z Południowego Gaju
Ser KoziSer Kozi
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn