Sałatka z żurawiną na lunch
Sałatka z żurawiną na lunch to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 2,1 dolara za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 329 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, liście sałaty, kurczaka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 49% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Sałatka z brokułami, suszoną żurawiną i wędzonym boczkiem oraz Sałatka z fasolą żurawinową, pomidorkami koktajlowymi i ogórkami .
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj 1 szklankę soku pomarańczowego i wody.
Włóż żelatynę do dużej miski; dodaj mieszankę soku i mieszaj, aż się rozpuści. Wymieszaj z pozostałym sokiem pomarańczowym. Schłodź, aż częściowo stężeje, około 1-1/2 godziny.
Wlać do 6-kubkowej foremki pierścieniowej pokrytej sprayem do pieczenia. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 6 godzin lub na noc.
Odłóż kilka plasterków brzoskwini do dekoracji; pokrój pozostałe brzoskwinie w kostkę. W dużej misce wymieszaj pokrojone w kostkę brzoskwinie, kurczaka, seler, majonez, ocet, sól i pieprz. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do momentu schłodzenia.
Odwróć foremkę z żelatyną na talerz do serwowania; środek pierścienia wyłóż liśćmi sałaty. Wymieszaj orzechy pekan z sałatką z kurczaka; nałóż łyżką do środka żelatyny. Na wierzchu ułóż odłożone plasterki brzoskwini.