Sałatka Curry-Żurawina-Szpinak

Jeśli masz około 10 minut , aby spędzić w kuchni, Curry-Cranberry Spinach Salad może być znakomitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto-owowegetariańskim i wegańskim, który warto wypróbować. Ten przepis daje 5 porcji z 280 kaloriami , 3 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni indyjskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga młodego szpinaku, brązowego cukru, octu ryżowego i oliwy z oliwek. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Kofat Curry/Curry z klopsikami , Meatball Curry (Kofta Curry) i Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen .
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej wymieszaj szpinak, orzeszki piniowe, żurawinę i nasiona sezamu. W małej misce ubij pozostałe składniki.
Skropić sałatkę i wymieszać.