Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj rosołu. Za 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 10 porcji z 1315 kalorii, 92g białka, oraz 85g tłuszczu każdy. Jest idealny do Jesień. 376 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wytopionego tłuszczu z kurczaka, pietruszki, pokrojonego w kostkę selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i דל פחמימות,zny dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Zupa Avgolemono (aka grecka zupa z kurczaka cytrynowego), Zupa Avgolemono (aka grecka zupa z kurczaka cytrynowego), oraz Zupa Tom Kha (Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszkę, tymianek, koperek, czosnek i przyprawy w garnku o pojemności od 16 do 20 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Kurczak
Pasternak
Marchew
Pietruszka-nać
Seler
Czosnek
Cebula
Tymianek
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodaj 7 litrów wody i zagotuj. Dusić bez przykrycia przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Usuń 2 kurczaki i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak
5
Usuń mięso z piersi obu kurczaków i odłóż na bok. Włóż pozostałego kurczaka i tusze do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3 godziny. Całą zawartość garnka przecedzić przez durszlak i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
6
Usuń tłuszcz powierzchniowy, a następnie podgrzej wywar w następujący sposób lub zapakuj w pojemniki i zamroź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
7
Aby podać zupę, włóż wywar do garnka i podgrzej, dodając pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, koperek i pietruszkę. Zarezerwowane mięso z piersi kurczaka pokrój na duże kawałki i dodaj do wywaru. Dusić na małym ogniu przez 5 minut, aby ugotować warzywa i podgrzać kurczaka. Dopraw do smaku i podawaj tak, jak jest, lub kadzi każdą porcję na 2 ciepłe Kulki Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z Piersi Kurczaka
Warzywa
Marchew
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Seler
Maca
Stado
Koper
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Garnek
8
Wymieszaj żółtka, wywar z kurczaka, tłuszcz z kurczaka, pietruszkę i sól. Dodaj posiłek z macy. W misce miksera elektrycznego z nasadką do trzepaczki ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Tłuszcz Z Kurczaka
Białka Jaj
Mączka Z Macy
żółtko Jaja
Pietruszka-nać
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Ubij je do masy Macy, aż będzie gładka. Wstaw do lodówki na co najmniej 15 minut lub do uzyskania gęstej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Uformuj kulki wielkości piłek golfowych, kształtując je 2 łyżkami, zwijając je rękami lub zgarniając małą gałką do lodów. Wrzuć je do gotującego się wywaru z kurczaka i gotuj przez 30 minut lub do całkowitego ugotowania i wydmuchania, obracając raz.