Rolada mięsna po włosku
Roladka mięsna po włosku wymaga około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 263 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,75 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką cebulę, chleb, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 43% . Ten wynik jest całkiem niezły. Wypróbuj klops po włosku , klops po włosku i mięso i ziemniaki po włosku, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zmiel chleb w blenderze lub robocie kuchennym, aż utworzą się drobne okruszki; przełożyć do miski. W tym samym blenderze połącz jajko, wodę, cebulę, seler, przyprawę włoską, sól i pieprz; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie. Wmieszać do bułki tartej. Rozdrobnij wołowinę na mieszaninie i dobrze wymieszaj.
Na 16-calowym. x 12 cali kawałek woskowanego papieru, uformuj mieszankę mięsną w 11-calowy. x 8 cali prostokąt. Posyp suszoną wołowiną i serem tak, aby odległość od krawędzi wynosiła 1/2 cala.
Zwiń galaretkę, zaczynając od krótszego boku; uszczypnąć, aby uszczelnić krawędzie.
Umieścić szwem w dół w natłuszczonej formie o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1-1/4 do 1-1/2 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°.
Przed podaniem odstawić na 10 minut.