Rolada galaretki malinowej z morelowym Coulis

Rolada galaretki malinowej z morelowym Coulis
Malinowa galaretka z morelowym Coulis może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 313 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wyciąg z migdałów, proszek do pieczenia, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Rolada Galaretki Malinowo-Migdałowej, Migdałowa galaretka z malinowym nadzieniem, oraz Mini serniki z malinowym Coulis.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, pokryj patelnię z galaretką o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania i ułóż papier woskowy. Pokryć papierem w sprayu do gotowania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
3
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, mieszając trzepaczką. Jajka ubić w dużej misce mikserem z dużą prędkością, aż będą blade i puszyste (około 4 minut). Stopniowo dodawać granulowany cukier, wanilię, skórkę i ekstrakt z migdałów, ubijając do zgęstnienia (około 4 minut). Przesiać połowę mieszanki mąki na mieszaninę jaj; złożyć. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mąki. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni; rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Poluzuj ciasto z boków patelni; przełóż na ręcznik do naczyń posypany 2 łyżkami cukru pudru. Ostrożnie odkleić papier woskowy; ostudzić 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Miejsce, szew w dół, na stojaku z drutu; całkowicie schłodzić (około 1 godziny). Rozwiń ostrożnie; usuń ręcznik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Rozłóż dżem na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Przeroll ciasto, i miejsce, szew w dół, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
DżemDżem
8
Posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
9
Pokroić na 8 plastrów.
10
Aby przygotować coulis, odcedzić morele w durszlaku nad miską, rezerwując 1 łyżkę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
11
Umieść morele, 1 łyżkę soku, miód i amaretto w blenderze; przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
MorelaMorela
MiódMiód
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Podawać z ciastem.
13
Udekoruj jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)amaretto (likier o smaku migdałowym)amaretto (likier o smaku migdałowym)425(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)połówki moreli w lekkim syropie, bez osuszeniapołówki moreli w lekkim syropie, bez osuszenia11 funt cukinii,1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby4largesjajajaja1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier puder podzielonycukier puder podzielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże malinyświeże maliny283(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)dżem malinowy bez pestekdżem malinowy bez pestek01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn