Risotto z kukurydzą i groszkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Risotto z kukurydzą i groszkiem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz arborio ryż, bazylia, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto kukurydziano-owsiane, Risotto Kukurydziane Z Grilla, oraz Risotto Z Kukurydzą Słodką.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić bulion kukurydziany na wolnym ogniu i utrzymać gorące.
Rozgrzać oliwę w innym średnim rondlu.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać wino i gotować, stale mieszając, aż do wchłonięcia, o 5 protokół.
Dodać 1/2 szklanki gorącego bulionu kukurydzianego i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie pozostałego bulionu, 1/2 szklanki na raz, i gotować ryż, stale mieszając, aż al dente, o 20 protokół.
Dodać kukurydzę i groszek i gotować do miękkości, o 2 protokół. Wymieszać parmezan i doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek, udekorować bazylią i podawać.