Quiche z kurczakiem bez skórki
Przepis na quiche z kurczakiem bez skórki zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut . Za 1,52 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 555 kalorii , 40 g białka i 41 g tłuszczu . Mieszanka sera cheddar, kurczaka z rożna, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują quiche z kurczakiem bez skórki , quiche bez skórki i quiche bez skórki .
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. W dużej misce połącz jajka i śmietanę. Wymieszaj mieszaninę kurczaka, sera, bekonu i cebuli.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. głęboki talerz na ciasto.
Piec w temperaturze 375° przez 35-45 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed krojeniem odstaw na 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Quiche można łączyć z winem musującym, szampanem i Bordeaux. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Gosset Celebris Extra Brut różowe. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 215 dolarów.
Gosset Celebris Extra Brut Rose
To cuvee zaprojektowano z myślą o najbardziej wymagających podniebieniach i, ogólniej, każdego, kto szuka odrobiny romantyzmu w swoim aperitifie. Jego świeżość z nutami czerwonych owoców (truskawki, maliny i czerwonej porzeczki) zapewnia gładkie, komfortowe uczucie, które utrzymuje się z nutą różowego grejpfruta. Szampan ten może być podawany jako dodatek do starannie dobranych dań, takich jak łosoś, gazpacho z truskawkami i pomidorami z bazylią lub panfriedscampi.