Quiche Lorraine z niską zawartością węglowodanów i glutenu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj Low Carb i Gluten Free Quiche Lorraine. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 437 kalorii , 17 g białka i 39 g tłuszczu na porcję. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 24 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowe w około 1 godzinę i 20 minut . Jeśli masz pod ręką mąkę migdałową, masło, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczane przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 38% to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Klasyczny quiche Lorraine z kremem budyniowym , Chińskie gorące dania bezglutenowe i niskowęglowodanowe oraz Ciasto bananowo-czekoladowe z lukrem z masła orzechowego - bezglutenowe, bezmleczne, bez soi .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj mąkę migdałową, masło, czosnek, 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1/8 łyżeczki białego pieprzu, formując kulkę. Delikatnie wciśnij ciasto do 9-calowej formy do ciasta.
Piecz spód w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Spód lekko się napuszy; delikatnie dociśnij go łyżką lub widelcem. Kontynuuj pieczenie, aż lekko się zrumieni, przez 8 do 10 minut.
W dużej misce wymieszaj trzepaczką śmietanę, jajka, 1/2 łyżeczki soli morskiej, 1/4 łyżeczki białego pieprzu i gałkę muszkatołową.
Posyp dno ciasta boczkiem, posyp serem szwajcarskim.
Wlać masę jajeczną na ser szwajcarski.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek ciasta będzie czysty po wyjęciu, około 35 minut.
Pozostawić do ostygnięcia na 5–10 minut, aż środek ciasta stężeje.