Pulpety z bulguru i jagnięciny w sosie pomidorowym
Bulgur i klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 293 kalorie, 15g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, koperek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym, Klopsiki Jagnięce Z Sosem Pomidorowym, oraz Pikantne klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować klopsiki, moczyć bulgur w 2 szklankach wody przez 2 minuty; odcedzić przez drobne sito.
Połącz bulgur i następne 7 składników (bulgur przez 2 mielone ząbki czosnku). Przykryć i schłodzić 30 minut. Uformuj mieszankę jagnięcą na 18 (1-calowe) klopsiki; przykryj i schłodź 30 minut.
Aby przygotować sos, rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać 1 ząbek mielonego czosnku; gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodać czerwone wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół. Wymieszać 1/2 szklanki wody, cynamon i pokrojone w kostkę pomidory.
Dodać klopsiki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Obróć klopsiki; przykryj i gotuj 10 minut.
W razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.