Przegrzebki z glazurą cytrusową
Przegrzebki z glazurą cytrusową mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 204 kalorie, 21 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 3,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki pomarańczowej, soku z cytryny, pieprzu i przegrzebków morskich. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Bochenek makowy z oliwą z oliwek i cytrusami z glazurą cytrusowo-waniliową, przegrzebki cytrusowe i przegrzebki z cytrusami i komosą ryżową.
Instrukcje
Posyp przegrzebki pieprzem i solą. Na dużej patelni podsmaż przegrzebki na 1 łyżce oleju, aż będą twarde i nieprzezroczyste.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni na pozostałym oleju smaż czosnek przez 1 minutę.
Dodać sok, sos sojowy i skórkę pomarańczową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 5 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to moje ulubione przegrzebki. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz jest utrzymany z nutą miodu.