Prosty tort urodzinowy z polewą Prawoślazową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest idealny do Urodziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Prosty Domowy Tort Urodzinowy, Prosty Tort Urodzinowy Jagodowy Cytrynowy, oraz Tort urodzinowy z lukrem waty cukrowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 2 okrągłe patelnie na ciasto (8 na 2 cale) i termometr do natychmiastowego odczytu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Obficie posmarować dno i boki 2 patelni tortowych. Umieść rundę pergaminu na dnie każdej patelni i pokryj je masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia
3
Umieść patelnie na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
10 łyżek masła rozpuścić w małym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Wyjmij garnek z kuchenki i pozwól mu lekko ostygnąć. Rezerwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Garnek
6
W średniej misce przesiać razem sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
W dużej misce, ubić jajka, cukier, wanilia, i śmietana razem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Wanilia
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Dodaj mieszaninę mąki w małych partiach do mokrych składników, ubijając, jak idziesz, aby uniknąć tworzenia grudek. Zrobić dobrze w środku ciasta i wlać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć w posiekanej czekoladzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozłożone na poziomie góry. Delikatnie stuknij boki patelni, aby ciasto równomiernie się rozprowadzało. Przesuń blachę do środka piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
11
Wyjąć patelnie z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na krótko. Odwróć ciasta z patelni na blasze wyposażonej w stojak z drutu i odkleić pergamin. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 45 minut przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Piekarnik
1
Wlej trochę wody, o głębokości około 2 cali, do rondla, aby utworzyć prowizoryczny podwójny kocioł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Patelnia Z Sosem
2
Umieść patelnię na kuchence i doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zanurz natychmiastowy termometr w gotującej się wodzie, aby wyczyścić wszelkie zanieczyszczenia z końca i sprawdzić, czy termometr działa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piec
Patelnia
3
W czystej, dużej misce wymieszać 5 łyżek chłodnej wody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier, białka i syrop kukurydziany. Delikatnie opuść miskę nad gotującą się wodą. Wyłącz ogrzewanie pod garnkiem. Użyj elektrycznego ręcznego bijaka, aby ubić białka nad wodą. Nie pozostawiaj mieszaniny białek bez nadzoru ani nie przerywaj bicia w dowolnym momencie podczas tego procesu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Syrop Kukurydziany
Białka Jaj
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Garnek
4
Po około 3 minutach wyjmij miskę z ognia, Ustaw trzepak i szybko ustaw temperaturę białek. Chcesz, aby osiągnąć 140 stopni F. jeśli mierzysz temperaturę, zanim osiągną ten punkt, natychmiast umieść miskę białek z powrotem nad wodą i wznów bicie, aż zostaną ukończone, dodatkowe 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Wyjmij miskę z wody i złóż ekstrakt z wanilii. To powinno wyglądać jak puszystość prawoślazu. Odstawić lukier na bok, aby pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. Mróz ciasto przez, jak mawiał mój ojciec, "glopping" lukier na całej górze i po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Pianki
Lukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka