Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow

Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow
Prosty tort urodzinowy z polewą Prawoślazową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest idealny do Urodziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Prosty Domowy Tort Urodzinowy, Prosty Tort Urodzinowy Jagodowy Cytrynowy, oraz Tort urodzinowy z lukrem waty cukrowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 2 okrągłe patelnie na ciasto (8 na 2 cale) i termometr do natychmiastowego odczytu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie posmarować dno i boki 2 patelni tortowych. Umieść rundę pergaminu na dnie każdej patelni i pokryj je masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
3
Umieść patelnie na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
10 łyżek masła rozpuścić w małym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wyjmij garnek z kuchenki i pozwól mu lekko ostygnąć. Rezerwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
6
W średniej misce przesiać razem sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
W dużej misce, ubić jajka, cukier, wanilia, i śmietana razem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Dodaj mieszaninę mąki w małych partiach do mokrych składników, ubijając, jak idziesz, aby uniknąć tworzenia grudek. Zrobić dobrze w środku ciasta i wlać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć w posiekanej czekoladzie
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozłożone na poziomie góry. Delikatnie stuknij boki patelni, aby ciasto równomiernie się rozprowadzało. Przesuń blachę do środka piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć patelnie z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na krótko. Odwróć ciasta z patelni na blasze wyposażonej w stojak z drutu i odkleić pergamin. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 45 minut przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
1
Wlej trochę wody, o głębokości około 2 cali, do rondla, aby utworzyć prowizoryczny podwójny kocioł.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść patelnię na kuchence i doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zanurz natychmiastowy termometr w gotującej się wodzie, aby wyczyścić wszelkie zanieczyszczenia z końca i sprawdzić, czy termometr działa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiecPiec
PatelniaPatelnia
3
W czystej, dużej misce wymieszać 5 łyżek chłodnej wody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier, białka i syrop kukurydziany. Delikatnie opuść miskę nad gotującą się wodą. Wyłącz ogrzewanie pod garnkiem. Użyj elektrycznego ręcznego bijaka, aby ubić białka nad wodą. Nie pozostawiaj mieszaniny białek bez nadzoru ani nie przerywaj bicia w dowolnym momencie podczas tego procesu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
GarnekGarnek
4
Po około 3 minutach wyjmij miskę z ognia, Ustaw trzepak i szybko ustaw temperaturę białek. Chcesz, aby osiągnąć 140 stopni F. jeśli mierzysz temperaturę, zanim osiągną ten punkt, natychmiast umieść miskę białek z powrotem nad wodą i wznów bicie, aż zostaną ukończone, dodatkowe 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Wyjmij miskę z wody i złóż ekstrakt z wanilii. To powinno wyglądać jak puszystość prawoślazu. Odstawić lukier na bok, aby pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. Mróz ciasto przez, jak mawiał mój ojciec, "glopping" lukier na całej górze i po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
PiankiPianki
LukierLukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Podawać natychmiast.

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.krem tatarskikrem tatarski2białka jaj, temperatura pokojowabiałka jaj, temperatura pokojowa2jajajaja5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana półsłodka czekoladagrubo posiekana półsłodka czekolada4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe10(zima)niesolone masło, dodatkowo do patelni na ciastoniesolone masło, dodatkowo do patelni na ciasto11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej5(zima)chłodna woda, plus więcej dla podwójnego kotłachłodna woda, plus więcej dla podwójnego kotła
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn