Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą

Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą
Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 10g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Mieszanka śmietany, sok z cytryny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Cantaloupe Grappa Semifreddo, Grappa Semifreddo z sosem Espresso, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia lekko naoliwiony 8 1/2-przez 4 1/2-calowy bochenek patelni z folią, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron. Lekko naoliwić blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Gotować 1/3 szklanki cukru w suchej małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż do głębokiego złotego karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszaj migdały, aby pokryć i zeskrobać na blasze do pieczenia. Fajnie, a potem rozbijamy na kawałki. Pulsuj w robocie kuchennym, aż pralina zostanie drobno zmielona(nie mielić do pasty).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Ubić jajka i pozostały 1/4 szklanki cukru ze szczyptą soli w 2-quart metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż potrojony w objętości i bardzo grube, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
GarnekGarnek
5
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj bicie, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut. Wymieszać z ekstraktem.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Oczyszczonymi bijakami ubijaj krem, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Złóż około jednej trzeciej bitej śmietany do masy jajecznej, aby rozjaśnić, następnie złóż pozostałą śmietanę i wszystko z wyjątkiem 1 łyżki pralinki delikatnie, ale dokładnie (Rezerwuj 1 łyżkę pralinki do dekoracji). Łyżka do bochenka i zamrażać, przykryte, aż firma, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
PralinyPraliny
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1
Doprowadzić wodę, cukier,i skórki na wolnym ogniu w 12-calowej patelni ciężkiej, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj grappę i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Morele wrzucić z sokiem z cytryny, następnie umieścić, pokroić boki, w syropie grappa i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Morele włączyć i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, 1 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MorelaMorela
GrappaGrappa
SyropSyrop
3
Przenieś morele łyżką szczelinową do naczynia o wymiarach 13 na 9 cali, układając je w 1 warstwę. Gotować syrop na patelni, aż zmniejszy się do około 1/2 puchar, o 3 protokół, i zalać morele. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Odkryj semifreddo i odwróć na schłodzony talerz, używając plastikowej folii, aby pomóc wyciągnąć go z formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Posypać reserved pralinki na górze. Semifreddo pokroić w poprzek i podawać z morelami i syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SyropSyrop
1
* Semifreddo może być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane zamrożone, dobrze zapakowane.* Morele z syropem można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.* Jajka w tym przepisie nie są w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SyropSyrop
JajkoJajko
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn