Południowo-Zachodni Smażony Okoń
Przepis na Południowo-zachodnie smażone okonie można zrobić w około 30 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 333 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,6 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę do taco, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 48%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Smażony Okoń W Krakersach, Chrupiące Smażone Filety Z Okonia, oraz Southwestern Eggrolls {pieczone, nie smażone!}.
Instrukcje
Umieść przyprawę taco w dużej zamykanej torbie; dodawaj filety z okonia pojedynczo i potrząśnij, aby pokryć.
Umieść jajko w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą i mąkę. Zanurz filety w jajku, a następnie posmaruj mieszanką mąki kukurydzianej.
Umieść w jednej warstwie na talerzu; wstaw do lodówki na 15 minut.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Smażyć filety przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż ryby łatwo się łuszczą widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Ryby można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i winiarza Kenny ' ego Likitprakonga.