Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką

Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką
Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 533 kalorii, 45g białka, oraz 30g tłuszczu. Za $5.75 za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 207 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś pastę z sardeli, grecką fetę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku, cytrynie i Oregano z sałatką grecką, Sałatka grecka z kurczakiem marynowanym w Oregano, oraz Sałatka grecka z kurczakiem marynowanym w Oregano.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz czosnek, skórkę, sok, oregano i olej w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
SokSok
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Włóż wieprzowinę do naczynia do pieczenia, dodaj marynatę i obróć do płaszcza. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Podgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj na złoty kolor ze wszystkich stron i ugotuj do średniego wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj radicchio i pomidory olejem i grilluj, aż lekko się zwęglą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjmij wieprzowinę z grilla na deskę do krojenia i luźno namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
9
Wyjmij radicchio i pomidory z grilla i odstaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Wymieszaj ocet, musztardę, pastę z sardeli i odrobinę miodu w średniej misce. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż zemulguje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MusztardaMusztarda
OcetOcet
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
11
Dodaj radicchio, pomidory, rukolę, ogórek, oliwki i kapary i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
OgórekOgórek
PomidorPomidor
RukolaRukola
KaparyKapary
OliwkiOliwki
12
Przełóż na półmisek i posyp plasterkami fety i wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
Ser FetaSer Feta
13
Udekoruj świeżym oregano i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oreganoświeże Oregano

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to świetny wybór na polędwiczki wieprzowe. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn