Polskie Bochenki Makowe
Polskie bochenki makowe mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis na lakto ovo jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 31 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie . Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, śmietankę, kandyzowaną skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29% , to danie jest raczej złe. Wypróbuj bochenek z makiem chia i makiem — bezglutenowy i bez nabiału , chleb makowy z grejpfrutem i warstwowe ciastka makowe , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruszki.
Połącz jajka, żółtka i mieszaninę drożdży; dodać do masy okruchowej i dobrze wymieszać. Ubij śmietanę i wanilię, aż masa będzie gładka.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut. Nie pozwól się podnieść. Podziel na pół.
Rozwałkuj na dwa kawałki o średnicy 12 cali. kwadraty; przykryć plastikową folią.
Na małej patelni smaż i mieszaj mak i masło na średnim ogniu przez 3 minuty. Wymieszaj rodzynki, miód i sok z cytryny.
Przełożyć do miski; ostudzić przez 10 minut. Wymieszać z kandyzowaną skórką pomarańczową i skórką cytrynową.
W małej misce ubić białka na pianę. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana, a cukier się rozpuści. Wmieszać do mieszanki makowej.
Rozłóż na każdym kwadracie z dokładnością do 1/2 cala od krawędzi.
Zwiń każdy kwadrat w stylu galaretki; uszczypnij szwy, aby je uszczelnić.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż objętość prawie się podwoi, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygła.
Połączyć składniki lukieru; posmarować ostudzone bochenki.