Polenta z bakłażanem, cebulą i pomidorami

Polenta z bakłażanem, cebulą i pomidorami
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Polenta z bakłażanem, cebulą i pomidorami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Gruboziarnisty, świeżo zmielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone bakłażany i pomidory z polentą, Laotański bakłażan z pomidorami, cebulą i miętą, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Usunąć
4
Podgrzać 6 łyżek oleju w tej samej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać bakłażan i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
6
Dodaj mieszankę cebuli, świeże i konserwowe pomidory, pietruszkę i 1 łyżeczkę soli. Dusić na wolnym ogniu, aż gruby, o 10 protokół. Wymieszać z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Tymczasem w średnim rondlu doprowadzić wodę i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Ubijamy pozostałe 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba, o 20 protokół. Wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
PolentaPolenta
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Gorącą polentę podawać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
PolentaPolenta
11
Zalecenie wino: obfite danie potrzebuje obfite wino. Otwórz ziemny Salice Salentino od Dr. Cosimo Taurino. Wykonane z niejasnych winogron negro amaro, jest jednym z najlepszych win z włoskiego regionu Apulia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn