Pięcioramienna Tilapia z cytrusowym sosem Ponzu

Pięcioramienna Tilapia z cytrusowym sosem Ponzu
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pięcioramienna Tilapia z cytrusowym sosem Ponzu może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 35g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz filety tilapia, brązowy cukier, butelkowany mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tuńczyk z cytrusowym sosem Ponzu, Tilapia z sosem cytrusowym, oraz Churros z cytrusami i przyprawami z sosem Mocha.

Instrukcje

1
Połącz zieloną cebulę, soki, sos sojowy, brązowy cukier, ocet i imbir w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Połącz pięć przypraw w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
3
Posypać obie strony ryby równomiernie mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj rybę na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z patelni i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn