Pilaw z komosą ryżową i fasolą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Quinoan i Bean Pilaf. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 572 kalorie . Ten przepis bezglutenowy i laktoowowegetariański jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,71 USD za porcję . Jeśli masz pod ręką czosnek, paprykę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis podoba się 7 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 97% , co jest niesamowite. Wypróbuj Broccolini Quinoa Pilaf , Brown Rice Mushroom Pilaf i Bulgur Pilaf With Green Lentilts, Served With Caramelized Onions -Mercimekli Bulgur Pilavi , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Dodaj paprykę, białą część szczypiorku oraz seler i smaż, mieszając, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj czosnek, koncentrat pomidorowy, pieprz cayenne i 1/2 łyżeczki soli i gotuj, często mieszając, aż koncentrat pomidorowy stanie się ceglastoczerwony, około 2 minut. Wymieszaj z komosą ryżową, a następnie dodaj 2 szklanki wody i fasolę. Doprowadź do wrzenia i gotuj, często mieszając, aż większość wody zostanie wchłonięta, a komosa ryżowa będzie ugotowana, około 15 minut.
W razie potrzeby można dodać maksymalnie 1/4 szklanki wody.
Zdejmij patelnię z ognia i mieszaj ze szpinakiem, aż zwiędnie. Wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli i połową szczypiorku i sera. Podziel na miski i posyp resztą szczypiorku i sera.
Zdjęcie autorstwa Christophera Testaniego