Pikantny Tajski Makaron Z Krewetkami

Pikantny Tajski Makaron Z Krewetkami
Przepis Pikantny tajski makaron z krewetkami może z grubsza zaspokoić Twoje Azjatyckie pragnienie 8 godzin i 20 minut. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,84 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 10g tłuszczu i w sumie 499 kalorii. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką krewetki, pomidory, makaron ryżowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pikantna tajska zupa z krewetkami, Pikantne Tajskie Okłady Z Krewetek, oraz Pikantna Tajska Sałatka Z Krewetkami.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj makaron ryżowy i gotuj 3 do 5 minut lub do al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
3
W średniej misce wymieszaj makaron ryżowy, pomidor, zieloną cebulę, krewetki i sos orzechowy. Przykryj i schłódź w lodówce 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sos OrzechowySos Orzechowy
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Dobrze komponuje się z subtelnie pikantnymi potrawami, a także uzupełnia peklowaną szynkę i wędliny. Ciesz się świeżymi ciętymi owocami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn