Pikantny Suchy Smażony Kurczak Curry

Pikantny Suchy Smażony Kurczak Curry
Jeśli masz około 2 godziny do spędzenia w kuchni Pikantny smażony na sucho Kurczak Curry może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 323 kalorie, 15g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Ten przepis od Allrecipes wymaga mielonej kurkumy, soku z limonki, nasion gorczycy i nasion kminku. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Kolacja Dziś Wieczorem: Kurczak Smażony Na Sucho, Suche Pocierać Pikantne Grill Skrzydełka Z Kurczaka, oraz Japońskie Suche Curry są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Oczyść i pokrój kurczaka na 12 do 14 kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
2
Umieść kurczaka w dużej misce i dopraw kurkumą, kolendrą, czarnym pieprzem, chili w proszku i solą. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
KurkumaKurkuma
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chili W ProszkuChili W Proszku
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć nasiona gorczycy, kozieradkę, cebulę, kminek i liście curry w oleju przez około 3 do 4 minut. Dodaj pasty czosnkowo-imbirowe i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Liście CurryLiście Curry
Nasiona KminkuNasiona Kminku
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj kurczaka i wodę, wymieszaj i przykryj pokrywką. Gotuj przez 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
5
Dodaj mleko kokosowe i gotuj, aż będzie prawie suche. Mieszaj, aby kurczak nie przykleił się do dna patelni. Dodaj sok z limonki i gotuj do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków2(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3liścieświeże curryświeże curry11 funt cukinii,nasiona kozieradkinasiona kozieradki11 funt cukinii,2 do 3 łyżek posiekanej natki pietruszki2 do 3 łyżek posiekanej natki pietruszki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pasta imbirowapasta imbirowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona kurkumamielona kurkuma2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki11 funt cukinii,do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1Dużecebula w plasterkachcebula w plasterkach21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)1 5-funtowy cały kurczak, pokrojony na 8 kawałków1 5-funtowy cały kurczak, pokrojony na 8 kawałków

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Curry działa naprawdę dobrze z Rieslingiem, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Dr. Hermann Dr. H. Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Dr Hermann Dr H. Riesling
Dr Hermann Dr H. Riesling
Zapachy ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, szczególnie pikantnych Azjatyckichkwizyna, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją spożywać samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn