Pikantny placek z kurczakiem
Pikantny placek z kurczakiem może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 270 kalorii . Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, grzyby, śmietanę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co nie jest takie niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również PIKANTNE I POSTROŻONE PIECZOŁY Z DYNI , Dyniowy placek szyfonowy z podwójnie czekoladowym spodem i Jabłkowy placek z kremem owsianym .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i śmietanę, aż będą gładkie. Wbij jajko.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i szałwię; stopniowo dodawaj do mieszanki masła (mieszanka będzie lepka).
Rozłóż ciasto na dnie i bokach nieposmarowanej formy do ciasta o średnicy 10 cali.
Do nadzienia, w dużym rondlu podsmaż warzywa na maśle na średnim ogniu, aż będą chrupiące i miękkie. Wymieszaj z kurczakiem i zupą. Nałóż łyżką na spód.
Piec w temperaturze 400° przez 30–35 minut lub do lekkiego zrumienienia.