Pikantne Chili Warzywne

Pikantne Chili Warzywne
Pikantne Chili warzywne to hor d ' oeuvre, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 9g tłuszczu i w sumie 229 kalorii. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, mielonego kminku, płatków pieprzu i papryczek chili. 130 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 94%. Podobne przepisy obejmują 7th Annual Chili Contest: Entry-Spicy Chile Chili, 1-2-3 Warzywne Chili, oraz Chili Warzywne.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę, marchewkę, pieprz, pieczarki i cukinię na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj pomidory, fasolę, sos pomidorowy, zielone papryczki chili i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 35 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (puszka 7 Uncji) Salsy Verde W Puszkach1 (puszka 7 Uncji) Salsy Verde W Puszkach
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Dodaj ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
5
Podawać w miseczkach do zupy; w razie potrzeby udekoruj kolendrą i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszki każdy) fasola, wypłukana i osuszonapuszki każdy) fasola, wypłukana i osuszona794(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wodypuszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wody1( bakłażany)marchew, cienko pokrojonamarchew, cienko pokrojona3(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMielona świeża kolendra i beztłuszczowa śmietana, opcjonalnieMielona świeża kolendra i beztłuszczowa śmietana, opcjonalnie227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)pokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1( bakłażany)zielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany113(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszka posiekanych zielonych chilipuszka posiekanych zielonych chili21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana31 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki454(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszki każdy) sos pomidorowy bez dodatku solipuszki każdy) sos pomidorowy bez dodatku soli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny białyocet winny biały1małecukinia w plasterkachcukinia w plasterkach

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Cava Mestres Reserva Brut 1312 z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasno Słomkowożółty kolor z widocznymi zielonymi refleksami i delikatnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżych ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn