Pikantna zapiekanka z dzikiego ryżu
Zapiekanka z dzikiego ryżu może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 1,5 dolara za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 326 kalorii . Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jeśli masz pod ręką dużą ilość kiełbasy wieprzowej, trzonków i kawałków grzybów, bulionu z kurczaka i kilku innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 41% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Tajski pikantny brązowy smażony ryż , California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap With Crunchy Ricotta Cheese i Kolorowa sałatka z dzikiego ryżu .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj wodę, ryż i sól; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 55-60 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Tymczasem na patelni smaż kiełbasę i cebulę, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź.
Dodaj bulion, zupę, grzyby, orzechy wodne, szałwię i ryż.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 3 qt.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.