Pigwa Tarte Tatin

Pigwa Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Tarte z pigwy. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, wodę, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pigwa Tarte Tatin, Pigwa Tarte Tatin z kremem Chantilly, oraz Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w procesorze. Za pomocą włączania/wyłączania pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Wymieszać 3 łyżki wody lodowej i octu w małej misce; dodać do procesora. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
OcetOcet
CiastoCiasto
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
Wypełnij dużą patelnię kostkami lodu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połącz pierwsze 3 składniki w ciężkiej patelni o średnicy 11 cali. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować, aż karmel jest głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z mokrą szczotką ciasta i patelni wirowanie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i cynamonem. Natychmiast umieść patelnię z karmelem na lodzie w dużej patelni; odstawić, aż karmel będzie zimny i utwardzony, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
KarmelKarmel
MasłoMasło
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usuń patelnię z lodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 204°. Ułóż kliny pigwy szczelnie razem, zaokrąglone w dół, w koncentrycznych kręgach na karmelu na patelni. Wypełnij środek złamanymi kawałkami pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12 1/2–calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Umieścić ciasto na górze pigwy; schować krawędzie ciasta wokół boków pigwy. Zrób trzy 2-calowe kawałki w środku ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
CiastoCiasto
8
Umieść patelnię na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
9
Piec, aż pigwy są miękkie i skorupa jest głęboki złoty brąz, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść duży talerz na patelni. Używając rękawic kuchennych, trzymaj talerz i patelnię mocno razem i odwróć, umożliwiając tart wysunąć się na talerz. W razie potrzeby przestawić wszelkie zwichnięte kliny pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn