Pierś z kaczki z Crème Fraîche i pieczonych winogron

Pierś z kaczki z Crème Fraîche i pieczonych winogron
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj pierś z kaczki z Crème Fraîche i pieczonych winogron. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 275 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jagody jałowca, grubą sól koszerną, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pierś Z Kaczki Z Sabanem I Winogronami, Pieczona pierś z kaczki Melissy Clark z Garam Masalan i winogronami, oraz Pieczone Figi Z Waniliowym Crème Fraîche.

Instrukcje

1
Używając ostrego noża, zdobądź skórę piersi kaczki po przekątnej, aby stworzyć wzór diamentu o szerokości 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Posypać pokruszone jagody jałowca i tymianek po obu stronach piersi; naciśnij, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
TymianekTymianek
3
Miejsce na obręcz blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 260°. Ułóż grona winogron w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Skropić oliwą z oliwek i posypać koszerną solą i pieprzem. Pieczeń, aż skórki są lekko chrupiące, ale winogrona są nadal miękkie i soczyste wewnątrz, o 14 protokół. Super. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WinogronaWinogrona
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
7
Obie strony piersi kaczki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
8
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać kaczkę, skórkę od strony dołu; gotować, aż prawie cały tłuszcz zostanie wytopiony, około 7 minut. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej i gotować, aż skóra będzie brązowy i chrupiące, o 4 protokół. Odwrócić kaczkę i gotować około 3 minut dłużej na średnio-rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
10
Niech kaczka odpocznie 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
11
Rukolę podzielić na 6 talerzy. Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek i lekko rozwinąć; umieścić 1 pierś na górze rukoli na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
RukolaRukola
12
Mżawka Creme fraîche na każdej piersi. Podziel winogrona między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
WinogronaWinogrona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn