Pierś z kaczki pieczona w pieprzu z grillowanymi śliwkami

Pierś z kaczki pieczona w pieprzu z grillowanymi śliwkami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Zapiekane w czarnym pieprzu piersi z kaczki z grillowanymi śliwkami mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Na $6.89 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane piersi z kaczki z prażonymi winogronami i zapiekanką ziemniaczano-Bocznikową, Piersi Z Kaczki Z Czarnymi Oliwkami, oraz Piersi Z Kaczki Piżmowej Z Czarnym Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając ostrego noża, nacinaj skórę piersi kaczki w krzyżujący się wzór (tylko skóra cięta; nie przecinaj mięsa), odstępy rozcinają się o 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Posypać piersi kaczki z obu stron 1 łyżeczką tymianku, 1 łyżeczką pieprzu i 1 łyżeczką soli. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
3
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). W średniej misce wrzucić połówki śliwek, oliwę z oliwek, cukier, 1 łyżeczkę tymianku, pozostałą 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Grilluj połówki śliwek, odetnij bok w dół, aż pojawią się ślady grilla i śliwki zaczną mięknąć, około 4 minut. Obróć śliwki i grilluj, skórkę w dół, aż skóra zacznie zmiękać, ale śliwki nadal zachowują swój kształt, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
śliwkaśliwka
CukierCukier
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Przełożyć śliwki do miski. Przykryć folią i odstawić podczas gotowania kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Podgrzać 2 duże patelnie na średnim ogniu.
6
Dodaj 2 piersi kaczki, strona skóry w dół, do każdej patelni. Gotować, aż skóra będzie chrupiąca i złocista, o 7 protokół. Przekręcić piersi kaczki i gotować do pożądanej doneness, o 8 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij z ognia i pozostaw kaczkę 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Kaczka cienko pokroić w poprzek. Podziel między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Umieścić 2 połówki śliwki obok każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
10
Skropić wszelkie soki śliwkowe z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
11
Posypać 2 łyżeczkami tymianku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
1
Malbec byłby świetnym połączeniem dla kaczki. Argentyńskie czerwone wino ma wystarczającą strukturę, aby wytrzymać taniny w śliwkach. Lubimy owocowy, kwiatowy Alamos 2006 Malbec (14 zł).
Składniki, których będziesz potrzebować
MalbecMalbec
śliwkaśliwka
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn