Pierogi Po Chińsku

Pierogi Po Chińsku
Pierogi w stylu chińskim może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 186 kalorii, 3G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 48 i kosztuje 43 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka liści kolendry, soli i pieprzu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chińskie Pierogi, Chińskie Pierogi I Potstickers, oraz Chińskie Pierogi Z Kurczakiem.

Instrukcje

1
Ubij mąkę z solą i mieszaj w wodzie, aż ciasto będzie kudłate. Obróć na lekko posypaną mąką deskę i krótko ugniataj; ciasto powinno być miękkie i giętkie, ale niezbyt lepkie. Odpocznij pod przykryciem, robiąc nadzienie i sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Umieść wszystkie składniki w dużej misce i mieszaj, aż dokładnie się połączą. Aby sprawdzić przyprawę, usmaż trochę na gorącym oleju, aż się ugotuje. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
Połącz wszystkie oprócz ostatnich 2 składników w misce do zanurzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posyp bazylią i habanero na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj ciasto lub jego kawałki o grubości około 1/8 cala (zbyt cienkie, a ciasto rozerwie się podczas napełniania pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Wytnij koła za pomocą 3-calowego okrągłego noża. Podczas pracy przykryj ciasto bocznym ręcznikiem lub kawałkiem folii. Miej obok siebie małą miskę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Umieść niewielką łyżkę nadzienia na środku koła ciasta i dociśnij ją tak, aby lekko rozłożyła się w kierunku bocznych krawędzi ciasta. Za pomocą opuszka palca lub małego pędzla do ciasta zwilż krawędź ciasta. Złóż ciasto wokół nadzienia tak, aby nadzienie leżało na powierzchni roboczej-to jest spód kluski-a szew znajdował się między palcami. Złóż ciasto, które jest skierowane do ciebie, około 6 razy, dociskając je do tyłu, aby uszczelnić-tylko przód kluski powinien być plisowany. Rogi knedla powinny lekko się od Ciebie zwijać, w kierunku nieutwardzonej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
4
Podgrzej patelnię, wystarczająco dużą, aby pomieścić liczbę pierogów, które chcesz ugotować na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj cienką warstwę oleju, podgrzej, a następnie dodaj pierogi koncentrycznymi kółkami. Powinny się dotykać. Gotuj, aż spody będą złotobrązowe, 3 lub 4 minuty (zmniejsz ogień, jeśli zbyt szybko się zrumienią).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
6
Dodaj tyle wody, aby uzyskać około 1/4 drogi w górę boków pierogów-rozpryskuje się. Przykryj patelnię, wyreguluj ogień tak, aby woda się gotowała i gotuj przez około 7 minut. Odkryj patelnię i, jeśli została woda, pozwól jej się ugotować. Sprawdź DNA pierogów-jeśli muszą się trochę bardziej przyrumienić, pozwól im, dodając trochę więcej oleju, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Podawaj pierogi natychmiast, skropione sosem do maczania i przyozdobione ćwiartkami kolendry i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin WapiennyKlin Wapienny
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Składniki

11 funt cukinii,Chinese five-spice powderChinese five-spice powder2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet czarnyocet czarny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta chilipasta chili2(zima)pasta chilipasta chili2(zima)świeżo posiekany szczypiorekświeżo posiekany szczypiorek48Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLiście kolendry, do dekoracjiLiście kolendry, do dekoracji2(zima)świeżo posiekane liście kolendryświeżo posiekane liście kolendry2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2piersi i nogi kaczki bez kości ze skórą, przełożone przez maszynkę do mięsa wyposażoną w średnie ostrzepiersi i nogi kaczki bez kości ze skórą, przełożone przez maszynkę do mięsa wyposażoną w średnie ostrze1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna11 funt cukinii,imbir mielonyimbir mielony1habanero pieprz mielonyhabanero pieprz mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos hoisinsos hoisin2(zima)sos hoisinsos hoisin2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki48Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny wapienne do dekoracjiKliny wapienne do dekoracji2(zima)świeżo posiekane liście miętyświeżo posiekane liście mięty48Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej arachidowy do gotowaniaOlej arachidowy do gotowania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych48Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana kapusta włoskadrobno posiekana kapusta włoska3(zima)świeżo posiekane szalotkiświeżo posiekane szalotki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo posiekane Tajskie liście bazyliiświeżo posiekane Tajskie liście bazylii4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Moet & Chandon Imperial (3 litrowa butelka - Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 600 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia2
Magazyn